ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ
Νέο νομοσχέδιο – τομή από Βορίδη για την προστασία των ζώων συντροφιάς
Published
4 έτη agoon
By
admin
Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η θέσπιση ενός εκσυγχρονιστικού νομικού πλαισίου, αναφορικά με την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – τομή για την προστασία των ζώων συντροφιάς, το οποίο αποτελεί προϊόν εκτενούς διαβούλευσης με το φιλοζωϊκό κίνημα στη χώρα μας.
Την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου ζητήματος και την προσοχή με την οποία αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία, μαρτυρά το γεγονός ότι αποτέλεσε το Νο2 θέμα – μετά τον εκλογικό νόμο – στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάκη Βορίδη και Στέλιο Πέτσα, αντίστοιχα.
Αρχικά, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο πέρασε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.
Νομοσχέδιο – Τομή για τα ζώα συντροφιάς
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια νομοθετική παρέμβαση που «θα δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και θα δημιουργήσει, θα δρομολογήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας των ζώων συντροφιάς το οποίο θα πηγαίνει πέρα και πάνω από παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει σχετικά π.χ. με τον κακουργηματικό χαρακτήρα του βασανισμού των ζώων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρέμβαση του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, το αδίκημα βασανισμού ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα, εξαιτίας συχνών περιστατικών βάναυσης κακοποίησης ζωών.
Τη σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση στην προστασία των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων, και των αδέσποτων ζώων, έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.
You may like
Διακήρυξη δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο “Πρόγραμμα μετεγχειρητικής νοσηλείας και θεραπευτικής αγωγής-αποθεραπείας σε αδειοδοτούμενο ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων”
Τέσσερα αδεσποτάκια αναζητούν οικογένεια!
Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ μοιράζει τροφές και κονσέρβες σε φιλόζωους και δημότες των δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού
Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα αδέσποτα ζωάκια
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Άμεση Ανάγκη! Τέσσερα σκυλάκια ψάχνουν οικογένεια μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη τους
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ
Απελευθέρωση Νερόφιδου στο Φυσικό του Περιβάλλον
Published
2 μήνες agoon
13 Μαρτίου, 2025By
admin
Μια ιδιαίτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, όταν ένα νερόφιδο βρέθηκε εντός οικίας. Με τη συνδρομή του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και της Εθελοντικής ομάδα για την διάσωση ερπετών “Δράση για την Άγρια Ζωή”, το φίδι απομακρύνθηκε με ασφάλεια και επανεντάχθηκε στο φυσικό του περιβάλλον, όπου ανήκει.
Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον εθελοντή της “Δράσης για την Άγρια Ζωή”, κ. Θωμά, για την πολύτιμη βοήθειά του στη διάσωση και την απελευθέρωση του ζώου.
Υπενθυμίζουμε ότι τα νερόφιδα είναι απολύτως ακίνδυνα για τον άνθρωπο και παίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα! Αν βρείτε κάποιο άγριο ζώο σε ανάγκη, επικοινωνήστε με τους αρμόδιους φορείς.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην PET INTEREST!
Published
4 μήνες agoon
5 Φεβρουαρίου, 2025By
admin
Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκφράζει την πιο θερμή του ευγνωμοσύνη προς την PET INTEREST I.K.Ε. για την πολύτιμη δωρεά 3 παλετών με λαχταριστά snack-λιχουδιές επιβράβευσης σκύλων!K
Η προσφορά σας γεμίζει χαρά και ενέργεια τα αδέσποτα που φροντίζουμε καθημερινά, κάνοντας τη ζωή τους λίγο πιο γλυκιά!
Τα προϊόντα διατίθενται για φιλόζωους που επιθυμούν να παραλάβουν.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή, επικοινωνήστε με τον Σύνδεσμο.
Με τέτοιες πράξεις αγάπης, μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Χαιρετισμός Νέου Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Published
5 μήνες agoon
23 Δεκεμβρίου, 2024By
admin
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου,
Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε αποτελεί για μένα μια τιμητική διάκριση, αλλά ταυτόχρονα και μια δέσμευση να συνεχίσουμε μαζί το πολύτιμο έργο της φροντίδας, της προστασίας και της ευημερίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή των Δήμων – Μελών.
Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε ζώο θα απολαμβάνει την αγάπη, τη φροντίδα και την ασφάλεια που του αξίζει. Ο ρόλος μας δεν περιορίζεται μόνο στη διάσωση και τη σίτιση των αδέσποτων, αλλά επεκτείνεται στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που σέβεται και προστατεύει τη ζωή, σε όλες της τις μορφές.
Στόχος μας για την επόμενη περίοδο είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις τοπικές αρχές, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού και να διευρύνουμε τα προγράμματα υιοθεσιών και στειρώσεων. Η συμμετοχή όλων σας είναι καθοριστική για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εθελοντές μας και όλους εσάς που με την παρουσία και τη στήριξή σας συμβάλλετε ενεργά στο έργο μας. Είμαι βέβαιος πως με ενότητα, αφοσίωση και αγάπη για τα ζώα θα καταφέρουμε να κάνουμε τη διαφορά.
Με εκτίμηση,
Σαληκυριάκης Οδυσσεύς
Πρόεδρος
Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Απελευθέρωση Νερόφιδου στο Φυσικό του Περιβάλλον

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην PET INTEREST!

Χαιρετισμός Νέου Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Π.&Π.Α.Ζ.Α.Θ.

Ο Μαξ ψάχνει το νέο του σπίτι!

Ναόμι: Η Τρυφερή Σκυλίτσα Φύλακας που Αναζητά το Παντοτινό της Σπίτι

Διακήρυξη δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών μετεγχειρητικής νοσηλείας και θεραπευτικής αγωγής-αποθεραπείας σε αδειοδοτούμενο ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο ευθύνης του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης».

Τρία μικρά σκυλάκια αναζητούν οικογένεια!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Χαρίζονται γατάκια για υιοθεσία

Δύο αξιαγάπητα κουτάβια ψάχνουν σπίτι

Ένα μικρόσωμο κυνηγετικό σκυλάκι αναζητά μία νέα οικογένεια

Ένα πανέμορφο λυκόσκυλο χαρίζεται!

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ σε συνεργασία με την ACE προχώρησαν σε 200 στειρώσεις αδέσποτων ζώων
Trending
- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ5 έτη ago
Τρία μικρά σκυλάκια αναζητούν οικογένεια!
- Uncategorized5 έτη ago
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΠΠΑΖΑΘ
- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ3 έτη ago
Χαρίζονται γατάκια για υιοθεσία
- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ4 έτη ago
Δύο αξιαγάπητα κουτάβια ψάχνουν σπίτι
- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ5 έτη ago
Ένα μικρόσωμο κυνηγετικό σκυλάκι αναζητά μία νέα οικογένεια
- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ - ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ3 έτη ago
Ένα πανέμορφο λυκόσκυλο χαρίζεται!
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ5 έτη ago
Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ σε συνεργασία με την ACE προχώρησαν σε 200 στειρώσεις αδέσποτων ζώων
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ5 έτη ago
Μία νέα ζωή ξεκίνησε για την Μπουμπού μετά την περιπέτεια της υγείας της