Connect with us

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

4η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις δράσεις του

Published

on

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει ανακηρυχθεί ο προστάτης των ζώων από την Καθολική Εκκλησία.

Είναι η διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων. Eμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι ο Χάινριχ Τσίμερσαν, ένας δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Η πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε και γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ήταν στις 24 Μαρτίου του 1925 στο Βερολίνο, οπού και παρευρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα.

Αρχικά, η μέρα εορτάζονταν από ανθρώπους στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, αλλά τον Μάιο του 1931, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του Διεθνούς Συνεδρίου Προστασίας των Ζώων στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Τσίμερσαν να καθιερωθεί η μέρα ως παγκόσμια γιορτή.

Στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα είναι να «ανυψωθεί η θέση των ζώων ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευημερία και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους σε όλο τον κόσμο». Σε κάθε χώρα, γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την πολιτική ιδεολογία. Με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ενημερώνει πως σε καθημερινή βάση και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το έργο του για την προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στους δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδεσμος σε συνεργασία με την A.C.E πραγματοποιεί δύο φορές το χρόνο από 150 στειρώσεις σε σκύλους και γάτες από δωρεές τις Α.C.E και της κυρίας Χάμε Λόρεν ως επικεφαλής τού γερμανικού καταφύγιου και τήν ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Σε αυτές συμμετέχουν κτηνίατροι από Ελλάδα και Γερμανία. Οι συγκεκριμένες στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή τη φορά από τις 22 έως και 29 Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ προσέφερε τα δύο βαν που διαθέτει για την μεταφορά των ζώων σε συνεννόηση με δημότες και φιλοζωικά σωματεία των τριών δήμων, καθώς και όλο το προσωπικό του. Επίσης διέθεσε εντελώς δωρεάν τα Τσιπάκια τα εμβόλια, όπως και τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές αγωγές των ζώων που χορηγήθηκαν από τους κτηνιάτρους για την αποθεραπεία και την περίθαλψη των ζώων.

Εν τω μεταξύ να τονιστεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ το 2020 βρέθηκε στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε 365 δήμους και συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα σε θέματα περίθαλψης ζώων, εμβολιασμών, υιοθεσιών, τσιπαρισμάτων, χειρουργικών επεμβάσεων, στειρώσεων, παροχή τροφών και κονσέρβες καθώς και εξυπηρέτησης φιλόζωων και δημοτών.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Αντώνης Ζαβέρκος και η κ. Χάμε Λόρεν υποδέχθηκαν στο καταφύγιο ζώων και στις συνεργαζόμενες κλινικές, τους δημάρχους, Καλαμαριάς (Γιάννη Δαρδαμανέλη), Θερμαϊκού( Γιώργο Τσαμασλή) και Θέρμης ( Θεόδωρο Παπαδόπουλο) και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και της Α.C.E. Οι ίδιοι από την πλευρά τους και μετά την ενημέρωση που είχαν, έδωσαν τα εύσημα και τόνισαν την σημασία του τεράστιου έργου που κάνει ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ και η Α.C.E για τα αδέσποτα ζωάκια.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Υιοθετήθηκε ο Lucky μέσω του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ..

Published

on

Μία ακόμα υιοθεσία μέσω του ΣΥΠΠΑΖΑΘ είναι γεγονός. Ο Luky απολαμβάνει ήδη, τα χάδια της νέας του οικογένειας που τόσο πολύ επιθυμούσε.

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ευχαριστούμε την LIDL HELLAS για τη δωρεά 30 σακιών ζωοτροφής σκύλου

Published

on

Θερμές ευχαριστίες στη LIDL HELLAS (κατάστημα Περαίας) για τη δωρεά 30 σακιών ζωοτροφής σκύλου.
Η υποστήριξή σας αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας. (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ευχαριστούμε τα φαρμακεία vita4you για τις επουλωτικές αλοιφές και γάζες για τα αδέσποτα ζώα

Published

on

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ευχαριστεί τα φαρμακεία vita4you για για την ευγενική χειρονομία τους να προσφέρουν επουλωτικές αλοιφές και γάζες για την φροντίδα τον αδέσποτων ζώων των δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού.

 

Continue Reading

Trending