Connect with us

Uncategorized

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Published

on

ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αναλαμβάνει τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων εκ μέρους των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού και εντός των διοικητικών τους ορίων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η διαχείριση αυτή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ποικίλλων παροχών σε διάφορα επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά την ανταπόκριση σε περιστατικά ασθένειας και τραυματισμού κάποιου ζώου στο δρόμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνεργείο του Συνδέσμου μεταβαίνει στο σημείο που βρίσκεται το ζώο και το μεταφέρει στην αρμόδια κτηνιατρική κλινική προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και μετέπειτα η ιατρική φροντίδα που απαιτείται. Στις πρώτες προτεραιότητες των αρμοδιοτήτων του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. είναι η στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων με ταυτόχρονο αιματολογικό έλεγχο.

Ένα δεύτερο και απολύτως απαραίτητο κομμάτι της διαχείρισης αποτελεί ο χώρος παραμονής των ζώων, ένα ξενοδοχείο ζώων για την ακρίβεια, στο οποίο αυτά μπορούν να μεταφερθούν είτε για να αναρρώσουν παίρνοντας την αγωγή αποθεραπείας τους, είτε να παραμείνουν προσωρινά, να εκπαιδεύονται και να προωθούνται για υιοθεσία. Ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. συνεργάζεται μετά από δημόσιους διαγωνισμούς με ιδιωτικό καταφύγιο.

Προκειμένου να είναι εφικτή η περίθαλψη των ζώων, ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. καλύπτει σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες,   την απαιτούμενη υλικοτεχνική και ιατροφαρμακευτική υποδομή, παρέχοντας φάρμακα και τροφές στα αδέσποτα ζώα για τη σίτιση, την αποπαρασίτωσή τους, τον εμβολιασμό τους και τη συνταγογραφούμενη αγωγή από τον θεράποντα κτηνίατρο. Επιπρόσθετα, διασφαλίζει όλες τις μεταφορές των ζώων με εξειδικευμένο συνεργείο και εξοπλισμό.

Ένα κρίσιμο κομμάτι στα πλαίσια της οργανωμένης διαχείρισης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι η αναγκαιότητα της σήμανσης και καταγραφής όλων των αδέσποτων ζώων. Ο Σύνδεσμος αναλαμβάνει την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης σε όλα τα αδέσποτα ζώα που διαχειρίζεται, με την ταυτόχρονη καταγραφή αυτών στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. Επιπλέον, διατηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιστορικό των ζώων.

Τα θεμέλια της ουσιαστικής και υγιούς ζωοφιλικής αντίληψης θέτονται στο ευρύ φάσμα της παιδείας. Γι’ αυτό και ο ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, επισκέπτεται τακτικά κατά το εκάστοτε ακαδημαϊκό έτος τα σχολεία εντός των διοικητικών του ορίων, μεταλαμπαδεύοντας γνώσεις και εμπειρίες στις γενιές του αύριο.

Ανεκτίμητη είναι η προσφορά υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και αδιαμφισβήτητη η αναγκαιότητα θωράκισης των τυπικών διαδικασιών της συμπλήρωσης των εγγράφων υιοθεσίας έτσι ώστε να αναλαμβάνονται ταυτόχρονα πλήρως όλες οι ευθύνες και υποχρεώσεις του νέου ιδιοκτήτη για τη διασφάλιση της ευζωίας. Μέσω του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. γίνονται οι υιοθεσίες γρήγορα, εύκολα και νομοτυπικά, με ενημέρωση και τη σφραγίδα και το κύρος ενός δημόσιου φορέα.

Για να επιτευχθεί η διαχείριση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, ούτως ώστε να μεταφέρονται στους αρμόδιους τα αιτήματα, τα προβλήματα, οι ανάγκες και οποιοδήποτε θέμα αφορά τα αδέσποτα ζώα. Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιείται μέσω τηλεφώνου στο 2310438496, μέσω fax στο 2310438941, μέσω e-mail info@syppazath.gr και με την προσέλευση των δημοτών στα γραφεία του Συνδέσμου Γιώργου Γεννηματά 21, Καλαμαριά.

Όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς οφείλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έχοντάς τα υπό την άμεση επίβλεψή τους και τηρώντας τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο έτσι ώστε να είναι εμβολιασμένα, σεσημασμένα με ταυτότητα ηλεκτρονικής σήμανσης καταχωρημένη στη βάση δεδομένων του Υπουργείου και να έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Είναι σημαντικό όλοι οι ιδιοκτήτες να σέβονται τους συμπολίτες τους σε θέματα κοινής ησυχίας και καθαριότητας.

 

Uncategorized

Σε ασφαλές περιβάλλον μεταφέρθηκαν τα σκυλιά του πρώην στρατοπέδου Κόδρα (ΦΩΤΟ)

Published

on

ΣΚΥΛΙΑ ΚΟΔΡΑ

Σε ένα καινούργιο και ασφαλές σπίτι μεταφέρθηκαν τα αδέσποτα σκυλιά του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. (περισσότερα…)

Continue Reading

Trending