Connect with us

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Οι δράσεις του ΣΥΠΠΑΖΑΘ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τη Μεγάλη Εβδομάδα

Published

on

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, σε όλες τις περιοχές ευθύνης του (Δήμοι: Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού). Σε καθημερινή βάση αυτοκίνητα και συνεργεία του Συνδέσμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό, βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να περιθάλψουν και να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζωάκια.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κινείται ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ και καθ΄ όλη την διάρκεια και της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε, διενεργώντας, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, τσιπαρίσματα, στειρώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, αιματολογικές εξετάσεις, αμπούλες, χάπια για αχινόκοκο, τσιμπούρια, σκνίπες, ψύλλους, καθώς και φάρμακα για διάφορες παθήσεις και αποθεραπείες. Επιπλέον παρέχει ξηρά τροφή  και κονσέρβες για την σίτιση των αδέσποτων φίλων μας σε καθημερινή βάση στους δημότες, σε φιλόζωους και σε φιλοζωικά σωματεία των περιοχών μας για να παραμένουν τα ζωάκια υγιή.

Παράλληλα, για τα αδέσποτα (γάτες και σκύλους) όπως πάντα, δίνεται μεγάλη σημασία στις στειρώσεις. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά οκτώ έως δέκα στειρώσεις, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών και αγροτικής ανάπτυξης για τις χρονιές 2020 και 2021 βρίσκεται στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε 335 δήμους, σε παροχές υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα προς τους πολίτες και τα αδέσποτα ζωάκια συντροφιάς σκύλους και Γάτες.

Με την ευκαιρία ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ εύχεται σε όλους και σε όλες, ήρεμες και ήσυχες Άγιες ημέρες. Η Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μια περίοδος περισυλλογής με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας, αλλά και με τα ζωάκια μας. Είτε δεσποζόμενα, είτε αδέσποτα.
Ειδικά τα τελευταία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας και συντροφιάς, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον άνθρωπο τούτες τις ημέρες.

Ας έχουμε, λοιπόν, την προσοχή μας και σε αυτές τις ψυχές που τριγυρνούν στους δρόμους, ψάχνοντας μόνο για αγάπη!

Καλό Πάσχα!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Μπράβο στο δήμο Καλαμαριάς για την χρήση αθόρυβων πυροτεχνημάτων στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Published

on

Παράδειγμα προς μίμηση πρέπει να αποτελέσει ο Δήμος Καλαμαριάς, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα χρησιμοποιούσε ναι μεν πυροτεχνήματα για την πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά αυτά θα ήταν… αθόρυβα!  (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Published

on

Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων ΔΕΝ είναι μέρα γιορτής.

Ο άνθρωπος, το πιο επικίνδυνο ον στον πλανήτη μας, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ασκεί εξουσία πάνω στις ζωές των ζώων. Δισεκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από την ανθρώπινη σκληρότητα, ματαιοδοξία και απληστία. Τοση κακια απέναντι σε πλάσματα που δε μπορούν να αμυνθούν. (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ απέκτησε δύο νέα οχήματα για να καλύψει τις ανάγκες του

Published

on

Μετά από πολλές προσπάθειες των μελών του Δ/Σ, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ απέκτησε δύο μεγάλα αυτοκίνητα τύπου ΒΑΝ μάρκας Ford και Mercedes – Benz τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες του, σε καθημερινή βάση ως κινητά ασθενοφόρα για την περίθαλψη και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλους, Γάτες), στα κτηνιατρικά κέντρα και στο συνεργαζόμενο καταφύγιο. (περισσότερα…)

Continue Reading

Trending