Connect with us

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και ακόμα θέλει προσπάθεια από όλους μας!

Published

on

Είναι 4 Οκτωβρίου και είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, μία διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.

Η αποστολή της Παγκόσμια Ημέρας των Ζώων είναι “Να αυξήσει την κατάσταση των ζώων, προκειμένου να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης σε όλο τον κόσμο. Το χτίσιμο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ενώνει το κίνημα καλής διαβίωσης των ζώων, κινητοποιώντας το σε παγκόσμια δύναμη για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα. Γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία. Μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται πάντα ως αισθανόμενα όντα και θα πληρώνεται πλήρη ευγένεια πάντα για τη καλή διαβίωση τους.”

Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα είναι υπόθεση ηθικής.

ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΆΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Σε μια παγκόσμια κοινότητα ελλόγων, όπου ένστικτα και ορμέμφυτα έχουν τιθασευτεί, συναισθήματα έχουν προσδιοριστεί και νοητική καλλιέργεια έφτασε να επιτρέπει τη συζήτηση για μετοίκηση σε άλλο πλανήτη, η ενδεδειγμένη σχέση του ανθρώπου με τα υπόλοιπα έμβια της Γης εξακολουθεί να προσδιορίζεται -ακόμη πιο επιτακτικά- από έναν αδιαπραγμάτευτο αξιακό κώδικα, που επιβάλλει σεβασμό για όλα τα «φέροντα ζωήν» όντα.

Είναι αυτή ακριβώς η καλλιέργεια του ανθρώπου, ως όντος ευρισκόμενου στην κορυφή της ζωικής πυραμίδας, που ταυτοποιεί τη σχέση του με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο και αποτελεί σήμερα αδιάψευστο μάρτυρα ηθικής και πολιτισμού.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά σε μία άσχετη μέρα του έτους 1931, κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στην Τοσκάνη. Τότε καλούσε κοινό και ειδικούς σε ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Αργότερα, η μνεία συμπεριέλαβε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου και καθιερώθηκε να γιορτάζεται την 4η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος, Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Μπράβο στο δήμο Καλαμαριάς για την χρήση αθόρυβων πυροτεχνημάτων στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Published

on

Παράδειγμα προς μίμηση πρέπει να αποτελέσει ο Δήμος Καλαμαριάς, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα χρησιμοποιούσε ναι μεν πυροτεχνήματα για την πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά αυτά θα ήταν… αθόρυβα!  (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Published

on

Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων ΔΕΝ είναι μέρα γιορτής.

Ο άνθρωπος, το πιο επικίνδυνο ον στον πλανήτη μας, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ασκεί εξουσία πάνω στις ζωές των ζώων. Δισεκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από την ανθρώπινη σκληρότητα, ματαιοδοξία και απληστία. Τοση κακια απέναντι σε πλάσματα που δε μπορούν να αμυνθούν. (περισσότερα…)

Continue Reading

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ απέκτησε δύο νέα οχήματα για να καλύψει τις ανάγκες του

Published

on

Μετά από πολλές προσπάθειες των μελών του Δ/Σ, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ απέκτησε δύο μεγάλα αυτοκίνητα τύπου ΒΑΝ μάρκας Ford και Mercedes – Benz τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες του, σε καθημερινή βάση ως κινητά ασθενοφόρα για την περίθαλψη και τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλους, Γάτες), στα κτηνιατρικά κέντρα και στο συνεργαζόμενο καταφύγιο. (περισσότερα…)

Continue Reading

Trending